Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Panna cotta ochucená dvojí čokoládou

Bílá a mléčná čokoláda v jednom dezertu
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Tuhnutí: 4,5 hodiny
P
Italská

Ingredience

    • 2 lžičky jemně mleté želatiny
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • 40 g moučkového cukru, prosátého (nebo stejné množství krupicového)
    • 1 vanilková tobolka, rozpůlená a vyškrábaná (včetně dřeně)
    • rostlinný olej na vytření formiček
    • 50 g bílé čokolády, nasekané
    • 50 g mléčné čokolády, nasekané

Příprava jídla

1 Do mističky dejte 2 lžíce vody a vsypte želatinu. Nechte 5 minut stát, aby absorbovala vodu. Šest formiček o objemu 125 ml velmi jemně vymažte olejem. Smetanu vlijte do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou, zahřívejte na středním plameni. Občas zamíchejte, nechte smetanu přijít k varu. Pak polovinu odlijte do čistého rendlíku.

2 Do každého rendlíku přidejte jinou čokoládu a míchejte, aby se rozpustily. Pak přidejte do každého rendlíku polovinu nabobtnalé želatiny a za stálého míchání vařte 1–2 minuty, aby se rozpustila. Směsi každou zvlášť sceďte.

3 Odložte směs s bílou čokoládou. Smetanu s mléčnou čokoládou rozdělte do formiček a dejte na cca 20 minut do mrazáku. Pak zalijte bílou směsí a dejte na 4 hodiny do chladničky, aby panna cotta ztuhla; pět minut před podáváním vyndejte a vyklopte.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář