
Špagety s pestem z rajčat
Těstoviny nejen pro milovníky rajčat.
Vydání: 2010/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 čerstvé rajče
- 2 naložená rajčata
- 10 lístků bazalky
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 6 listů celeru (nejlépe řapíkatého)
- stroužek česneku
- 1 lžíce piniových oříšků
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- olivový olej dle potřeby
- sůl, pepř
- 320 g špaget
- bazalka, piniové oříšky a parmazán na ozdobu
Příprava jídla
1 Rozmixujte rajče, spařené, sloupnuté a bez semen, 2 naložená sušená rajčata, 10 lístků bazalky, 2 lžíce petrželky, 6 listů celeru (nejlépe řapíkatého), stroužek česneku, lžíci piniových oříšků a lžíci parmazánu.
2 Postupně přidávejte panenský olivový olej, aby vznikla řídká pasta, osolte a opepřete. Smíchejte se špagetami uvařenými al dente. Ozdobte bazalkou, piniovými oříšky a parmazánem.
Přidat komentář