Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s pestem z rajčat

Těstoviny nejen pro milovníky rajčat.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 čerstvé rajče
    • 2 naložená rajčata
    • 10 lístků bazalky
    • 2 lžíce nasekané petrželky
    • 6 listů celeru (nejlépe řapíkatého)
    • stroužek česneku
    • 1 lžíce piniových oříšků
    • 1 lžíce strouhaného parmazánu
    • olivový olej dle potřeby
    • sůl, pepř
    • 320 g špaget
    • bazalka, piniové oříšky a parmazán na ozdobu

Příprava jídla

1 Rozmixujte rajče, spařené, sloupnuté a bez semen, 2 naložená sušená rajčata, 10 lístků bazalky, 2 lžíce petrželky, 6 listů celeru (nejlépe řapíkatého), stroužek česneku, lžíci piniových oříšků a lžíci parmazánu.

2 Postupně přidávejte panenský olivový olej, aby vznikla řídká pasta, osolte a opepřete. Smíchejte se špagetami uvařenými al dente. Ozdobte bazalkou, piniovými oříšky a parmazánem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety 20x jinak

Přidat komentář