Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pappardelle s hovězím a tyrolským špekem

Tyrolský špek je specialitou oblíbenou po celé Evropě. Masovému ragú předá svoji výraznou chuť.
Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1/2 mrkve
    • 1/2 řapíkatého celeru
    • 1/2 cibule
    • 2 bobkové listy
    • 1 hřebíček
    • 1 lžíce oleje
    • 1 lžíce másla
    • 100 g tyrolského špeku nebo jiné sušené šunky
    • 200 g mletého hovězího masa
    • 100 ml červeného vína
    • 400 ml rajčatového pyré
    • 320 g těstovin pappardelle
    • sůl, pepř na dochucení
    • nať petrželky na ozdobu

Příprava jídla

1 1/2 mrkve, 1/2 řapíkatého celeru a 1/2 cibule, vše nakrájené nadrobno, 2 bobkové listy a 1 hřebíček opečte na lžíci oleje a lžíci másla. Přidejte 100 g tyrolského špeku nebo jiné sušené šunky na kostičky, 200 g mletého hovězího a rozmíchejte.

2 Po 5 minutách zalijte 100 ml červeného vína a nechte odpařit. Přidejte 400 ml rajčatového pyré, sůl, pepř a vařte 20 minut.

3 Promíchejte s pappardelle uvařenými al dente, ozdobte petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář