Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s tyrolským špekem

Tyrolský špek je ve své podstatě sušená šunka ochucená jalovcem. Svůj původ má v Tyrolsku, což je region, který si mezi sebe dělí Rakousko a Itálie. Vyrábí se z vepřové kýty a použít ho můžete všude tam, kam byste použili slaninu nebo pancettu. 

 

Vyrábí se kombinací nasolování, sušení a uzení. Sušení probíhá na vzduchu po dobu 3 až 4 měsíců, poté se udí studeným kouřem z bukového dřeva. Má mírně česnekovou chuť a výborně se hodí jak do studené kuchyně, tak pro další tepelnou úpravu. Výtečné jsou například tyrolské špekové knedlíky.

 

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč