Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Korunovační kuřecí salát

Tradiční britský salát je s domácí majonézou prostě nedostižný.
Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení Vaření: 1 hodina
P
Salát Britská

Ingredience

    • 1 velké kuře (o váze asi 1,6 kg)
    • 2 bobkové listy
    • 8 kuliček černého pepře
    • 3 cibule, oloupané
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 a 1/2 lžíce středně ostrého práškového kari
    • 2 lžičky rajského protlaku
    • 4 lžíce červeného vína
    • 2 lžíce sladkého mangového čatní
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 150 ml domácí majonézy (recept)
    • 75 g řeckého jogurtu
    • sůl
    • 60 g rozinek
    • hrst opražených mandlových lupínků
    • 2 velké hrsti polníčku
    • křupavý bílý chléb nebo vařená rýže basmati k podávání

Příprava jídla

1 Dejte kuře do hlubokého hrnce, přidejte bobkový list, pepř, 2 přepůlené cibule a zalijte ho osolenou studenou vodou tak, aby bylo potopené. Přiveďte k varu, ztlumte a nechte velmi mírně bublat asi 45 minut tak, aby bylo kuře zcela uvařené. Vyjměte ho z vývaru a nechte vychladnout. Odstraňte kůži a oberte maso; natrhejte ho na kousky velikosti sousta.

2 Mezitím nahrubo pokrájejte zbývající cibuli a opečte ji dosklovita v pánvi na oleji; trvá to asi 4 minuty. Přisypte kari a míchejte minutu, pak přidejte rajský protlak a míchejte další minutu. Vmíchejte víno, čatní a citronovou šťávu a míchejte dvě minuty do zhoustnutí. Nechte vychladnout, rozmixujte a ještě propasírujte hustým sítem.

3 V míse prošlehejte majonézu s jogurtem a 2 lžícemi připravené kořeněné pasty (nebo i více podle chuti). Přidejte kuřecí maso, rozinky a promíchejte, případně dosolte či přikyselte citronem. Rozdělte na talíře a posypte mandlovými lupínky. Podávejte s polníčkem a křupavým chlebem nebo rýží.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

Co se vyplatí uvařit doma

Přidat komentář