Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2010/8

Barbecue u vás na zahradě
 
Tvarohové variace
 
Koláče ze zahrady
 
Apetit: Cena čtenářů 2010

Upoutávky z Apetitu

Tajemství dobrého carpaccia

Roman Paulus, šéfkuchař restaurace pražského hotelu Radisson Blu, vás naučí carpaccio. Nebojte se syrového hovězího a vyzkoušejte jeho recept.

BBQ u vás na zahradě

Tohle pohoštění o třech chodech připravíte snadno i bez velkého nákupu. Užívejte si léta.

Tvarohové knedlíky

kulaté, šišaté, plněné i ovocné - knedlíky z tvarohového těsta mají stovky variant. Pohrajte si s tvary i chutěmi a vyzkoušejte nápady redaktorky Dany Obermajerové.

Recepty z vydání

Pohankové placičky

Recept z webu www.jime-bio.cz vyzkoušela a upravila Hanka Zemanová.

Kečup à la provençale

Provensálský kečup? Proč ne! Klasický hutný kečup vám sice nevznikne, na druhé straně získáte skvělý základ pro omáčky...

Pissaladière se sardelkami

Oblíbený provensálský koláč

Nočky se žloutkovou pěnou a malinami

Jemné těsto, navinulá citronová pěna a maliny – jedním slovem delikatesa...

Tvarohové noky s borůvkovým přelivem

Extra jemné, extra snadné, extra rychlé!

Meruňkové tvarohové knedlíky s marcipánem

Část meruněk zkuste naplnit kouskem bílé nebo tmavé čokolády.

Tvarohový knedlík s brusinkami a višněmi

Knedlíky s ovocem nemusí mít jen tvar kulatých míčků. Výborné jsou i nakrájené na plátky s ovocným přelivem.

Domácí paštika

Žádné pečení ve vodní lázni, žádné složitosti – hotovou ji máte raz dva. Do lednice na ni budete chodit tak...

Domácí majonéza

Po prvním ochutnání se z vás stanou experimentátoři v oblasti příchutí. Co takhle sekané bylinky, česnek nebo kapary?

Korunovační kuřecí salát

Tradiční britský salát je s domácí majonézou prostě nedostižný.

Sýrová omáčka

Hodí se na zapékání zeleniny nebo těstovin. Snadno ji můžete vylepšit přidáním dalších ingrediencí.

Sýrové těstoviny

Americká klasika, kterou koupíte zmraženou v každém supermarketu. Domácí verzi ale nesahá ani po kotníky.

Ostružinový džem

Ostružiny právě bují na okraji lesa a v každé škarpě – vyžeňte rodinu trhat. Z připraveného džemu se budou...

Ostružinový sen

Chuť sněhového pečiva rozplývajícího se ve smetanovém krému je prostě nedostižná. Pikantní a aromatický ostružinový...

Nakládaný sýr

Naložte ho a sledujte, jak se rodinní příslušníci začnou nenápadně vytrácet, aby si šli zobnout… Pokud chcete trochu na...

Míchaný salát s bramborami a tuňákem

Labužníci mohou navrch přidat nasekané sardelové řezy či černé olivy.

Salátová zálivka

Zálivky s vinným octem vydrží v chladničce v uzavřené sklenici klidně 4–5 dní.

Bazalkové pesto

Málokteré kupované pesto je opravdu kvalitní a vždycky je dost drahé. A navíc žádné se nevyrovná domácímu.

Kotlety plněné pestem

Svěží letní jídlo. Voňavá náplň vás zaručeně dostane.

Kapr v alobalu plněný zeleninou

Plněného kapra můžete péct v celku, nebo zvlášť zabalit jednotlivé porce – doba pečení je pak zhruba o 15–20 minut...

Candát se zapečenými bramborami

Tento rybí fešák je nejen krásný, ale má i velmi chutné pevné bílé maso, málo tuku a kostí a velejemnou chuť.

Pečenáče

Vydržte a nechte je uležet, zbylé kosti se v nálevu rozpustí a přílišná kyselost zjemní.

Carpaccio & tartar z hovězího masa

Kdo chce jít až na dřeň chuti hovězího, měl by ho ochutnat syrové – v dokonalém carpacciu či tartaru...

Základní kuřecí koláč

Slané koláče nemusejí nutně vypadat jako quiche. Tenhle páj s pokličkou vás dostane nejpozději při prvním zakousnutí.

Slaný mřížkový koláč

Je tak sytý, že ho oceníte jako oběd i večeři. Upečte si ho třeba na chalupě.

Slaný koláč s bramborami

Pokud při pečení těsto moc rychle tmavne, lehce ho zakryjte alobalem, aby brambory stihly zezlátnout.

Kuřecí koláč s pórkem

Lahodná náplň z kuřecího masa a pórku pod křehkou pokličkou

Kulajda s liškami a zastřeným vejcem

Toto množství kulajdy dokážeme sníst ve čtyřech, ani nemrkneme – nedá se jí odolat...

Papriky s klobáskou, kukuřičkami a sýrem

V sezoně vybírejte tuzemské papriky, jsou plné cenných vitamínů a minerálních látek.

Holoubata v solné krustě

Pečená holoubata v krustě jsou křehká, šťavnatá a lahodně provoněná bylinkami. Příště si tímto způsobem můžete upéct...

Melounový salát s hruškou, ostružinami a sýrem

Kombinace melounu, hrušek a ostružin s dobře vyzrálým sýrem s modrou plísní je překvapivá a báječná.

Jablečná polévka s kari

Uvařte ji ráno, dokud je venku chládek. V poledne si jen vytáhněte chladivé osvěžení z lednice.

Krémová vichyssoise

Nejslavnější světová studená polévka je sametově lahodná. A zvládne ji i začátečník!

Rukolové osvěžení

Dejte si k ní chleba s máslem, vejce natvrdo nakrájené na čtvrtky, a máte skvělou letní večeři!

Rajčatová esence

Pokud máte nadbytek rajčat, zkuste náš recept. Pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka…

Elixír z červené řepy

Nasládlé chuti, kterou podtrhne ledová kostka ochucená ostrým křenem, jednou provždy propadnete.

Ananasovo-papriková polévka

Nenechte se zmást sladkým ananasem. Tato studená polévka je pěkně pikantní!

Přidat komentář