
Míchaný salát s bramborami a tuňákem
Labužníci mohou navrch přidat nasekané sardelové řezy či černé olivy.
Vydání: 2010/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g drobných nových brambor
- bylinková salátová zálivka (recept)
- 1–2 lžíce kaparů
- 4 vejce, vařená 7 minut, oloupaná a rozpůlená
- 200 g tuňáka v oleji, okapaného
- 2 hrsti rukoly
- hrst polníčku
- hrst salátu lollo rosso, natrhaného
- 1 čekankový puk, pokrájený na nudličky
- 1 malá červená cibule, na tenké plátky
- sůl a olivový olej na dochucení
Příprava jídla
1 Brambory vařte v osolené vodě asi 20 minut doměkka, až do nich snadno zajede špička nože. Slijte a ještě horké překrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Ihned promíchejte s bylinkovou zálivkou, kapary, a nechte vychladnout. Pak opatrně přimíchejte ostatní přísady, Podle potřeby ještě přidejte olej a sůl. Ihned podávejte.
Přidat komentář