Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Míchaný salát s bramborami a tuňákem

Labužníci mohou navrch přidat nasekané sardelové řezy či černé olivy.

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Salát Středomořská

Ingredience

    • 400 g drobných nových brambor
    • bylinková salátová zálivka (recept)
    • 1–2 lžíce kaparů
    • 4 vejce, vařená 7 minut, oloupaná a rozpůlená
    • 200 g tuňáka v oleji, okapaného
    • 2 hrsti rukoly
    • hrst polníčku
    • hrst salátu lollo rosso, natrhaného
    • 1 čekankový puk, pokrájený na nudličky
    • 1 malá červená cibule, na tenké plátky
    • sůl a olivový olej na dochucení

Příprava jídla

1 Brambory vařte v osolené vodě asi 20 minut doměkka, až do nich snadno zajede špička nože. Slijte a ještě horké překrájejte na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Ihned promíchejte s bylinkovou zálivkou, kapary, a nechte vychladnout. Pak opatrně přimíchejte ostatní přísady, Podle potřeby ještě přidejte olej a sůl. Ihned podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Co se vyplatí uvařit doma

28x vejce natvrdo

Přidat komentář