Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burger Hawai

Pro děti, které by hamburgery jedly každý den. Připravte jim domácí.
Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Grilování: 8-15 minut
P
Sendvič Americká

Ingredience

    • 450 g mletého zadního hovězího masa
    • 50 g cibulky s natí, jemně nasekané
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • sůl a mletý pepř
    • 80 g ananasového džemu či 100% džusu s dužinou
    • 80 ml omáčky barbecue
    • 4 plátky ananasu
    • 4 hamburgerové housky
    • olej na potření mřížky + na hranolky
    • 4 listy salátu, omyté a osušené
    • 1 kg brambor, oloupaných

Příprava jídla

1 Maso zlehka promíchejte s cibulkou, worcesterem a pepřem. Vytvarujte čtyři koule a lehce je zploštěte jako karbanátky. Maso při míchání a tvarování nemačkejte, aby zůstalo nadýchané a šťavnaté. Burgery přikryjte alobalem a nechte chvíli v chladu.

2 Brambory nakrájejte na 1cm plátky a pak na stejnoměrné hranolky. Zalijte je studenou vodou a nechte 30 minut máčet, aby se vyplavil škrob. Potom je slijte a osušte. Rozložte je na plech s pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C 15–20 minut dozlatova, jednou je otočte, solte až po upečení. Rozmíchejte a prohřejte džem s barbecue omáčkou.

3 Předehřejte gril a mřížku potřete olejem. Položte na ni burgery a grilujte je po obou stranách; na středně propečené to na grilu s poklopem trvá celkem 8–10 minut, na otevřeném grilu je nechte 13–15 minut. Během pečení je potírejte omáčkou s džemem a otáčejte. Nakonec ogrilujte i plátky ananasu, asi minutu po každé straně.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Megasendvič

Dobroty pro děti

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář