Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňková zavařenina podle babičky

Meruňkovice podpoří skvělou chuť ovoce, ale také napomůže konzervaci, protože alkohol zabrání kvašení.

Vydání: 2005/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2x0,5l sklenice
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg vypeckovaných rozpůlených meruněk + 1–2 pecky
    • 400 g krupicového cukru
    • 50 ml meruňkovice

Příprava jídla

1. Polovinu meruněk rozvařte na kaši, přidejte cukr a dál vařte. Sbírejte pěnu. Kaše by měla být průsvitná. Přisypte zbylé meruňky, jádra a ještě čtvrt hodiny vařte.

2. Nalijte do nahřátých sterilizovaných sklenic a zavíčkujte. Plesnivění zabráníte, když povrch zavařeniny zakápnete alkoholem nebo na ni položíte kolečko pergamenu namočené ve slivovici a sklenici pod víčkem převážete dvojitým celofánem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Babiččino menu

20x sladké meruňky

Rajčata ve vodce

Nakládané okurky

Kořeněný jablkový rosol

Komentáře

Obrazek uzivatele
Pri priprave merunkove zavareniny pouzivam horkou vodou umyte sklenicky a vyvarena vicka. Po naliti zavareniny a zavreni sklenic otocim dnem vzhuru a necham zcela vychladnout. Jeste mi nezplesnivela ani jedna sklenicka. Je to rychle a jednoduche....
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/05, str.40

Přidat komentář