Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové pusinky

Slavnostní příloha. Pusinky se nesmaží, ale pečou.

Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15 minut
P
Z plechu Česká

Ingredience

    • 600 g moučných brambor, oloupaných
    • sůl
    • 2 lžíce másla + rozpuštěné máslo na potření
    • 100–150 ml smetany na vaření
    • 1 velké vejce

Příprava jídla

1 Brambory pokrájejte a vařte je v osolené vodě asi 20 minut doměkka. Vodu slijte a brambory rozšlehejte ručním šlehačem se lžící másla. Osolte a nechte trochu zchladnout (asi 5 minut). Pak zašlehejte vejce a tolik smetany, aby směs byla kašovitá, ale ne řídká.

2 Předehřejte troubu na 200 °C. Hmotu dejte do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte pusinky o průměru 3–4 cm, pokapejte rozpuštěným máslem a pečte 10–15 minut dozlatova. Podávejte s rybou v pikantní ořechové krustě (recept).

NĚCO NAVÍC
Každé brambory jsou jiné, a proto přidávejte smetanu do pusinkového těsta postupně – nesmí být moc řídké.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář