Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Hodí se k minutce i k dušenému masu s omáčkou. Dobře ho doplní vařené brambory nebo rýže.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 6 pórků, očištěných a nakrájených na 5cm kousky (nebo i menší)
    • 250 g mascarpone
    • 50 g sýra s modrou plísní
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • velká hrst čerstvé strouhanky (rozmixovaného toustového chleba)
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 1 lžíce čerstvé nasekané saturejky nebo tymiánových lístků

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 190 ºC. Pórek vařte na páře 10 minut doměkka, pak ho propláchněte studenou vodou, osušte a rozložte do zapékací formy.

Nastrouhejte sýr s modrou plísní a prošlehejte ho na krém s mascarpone a 1–2 lžícemi vody z vaření pórku. Sýrový krém opepřete a nalijte na pórek.

Promíchejte strouhanku, parmazán, citronovou kůru a saturejku či tymián. Směsí posypte pórek s omáčkou a pečte 15–20 minut dozlatova.

NĚCO NAVÍC
I poslední zbytky nečistot dokonale vymyjete při proplachování uvařeného pórku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Česnekové cuketky

Gratinovaný špenát

Brokolice s voňavou strouhankou

Kořeněná mrkev

Kukuřice s avokádem

Křupavý čočkový salát

Přidat komentář