Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuskus po italsku

Ochutnejte lehkou a letní verzi kuskusu. Je krásně šťavnatá a úplně nejlíp chutná z barevných košíčků.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
P

Ingredience

    • 230 g kuskusu
    • 1 lžička červeného nebo zeleného pesta
    • 1/2 kostky zeleninového či masového bujonu bez glutamátu
    • 150 g mozzarelly, natrhané
    • 200 g třešňových rajčátek, přepůlených
    • čerstvá bazalka

    NA ZÁLIVKU

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička červeného nebo zeleného pesta
    • šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

1 Do mísy vsypte kuskus, promíchejte s pestem a posypte rozdrobeným bujonem. Zalijte 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte, aby se bujon rozpustil. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte 10 minut stát, aby se tekutina dobře vstřebala.

2 Smíchejte všechny přísady na zálivku, a až kuskus natáhne všechnu tekutinu, zálivkou ho přelijte. Vidličkou kuskus hezky načechrejte a smíchejte s natrhaným sýrem, rajčaty a listy bazalky.

NĚCO NAVÍC
Než se pustíte do přípravy kuskusu, dobře si pročtěte návod na přípravu – mezi jednotlivými značkami mohou být rozdíly. Každopádně nechte kuskus dobře nasáknout tekutinou, jen takový dobře chutná a nezpůsobuje zažívací potíže.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomerančové minimuffiny

Sýrové koule

Pečené domácí hranolky

Indická omáčka a sladká červená omáčka

Rychlý arašídový dip

Ovocný salát

Malinový ledový čaj

Přidat komentář