Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italská cuketová polévka

Doplnit ji můžete ještě listovým salátem a podávat jako lehký oběd nebo večeři. Nás v redakci nadchla a od focení jsme si vařili už několikrát!

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
124 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Italská

Ingredience

    • 60 ml panenského olivového oleje
    • 1 lžíce nadrobno nasekaného česneku
    • hrst bazalkových lístků, nasekaných
    • mořská sůl a mletý bílý pepř
    • 1 kg cuket (nejlépe středních), rozkrojených podélně na čtvrtky a pak na 1cm plátky
    • 750 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 60 ml smetany na vaření
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 50 g strouhaného parmazánu + další k podávání

    K PODÁVÁNÍ

    • křupavý světlý chleba
    • čerstvě mletý barevný pepř

Příprava jídla

Na středním plameni rozehřejte v pánvi olivový olej. Opékejte na něm česnek, bazalku a osolenou cuketu pomalu 10 minut, až cukety lehce zezlátnou a změknou. Opepřete bílým pepřem, zalijte vývarem a vařte 8 minut. Potom sejměte z ohně a tři čtvrtiny polévky rozmixujte dohladka.

Rozmixovanou směs vraťte zpátky do hrnce a vmíchejte smetanu, petrželku a parmazán. Osolte podle chuti. Při podávání rozdělte polévku do misek či talířů a ozdobte čerstvě mletým pepřem a posypte parmazánem. Zvlášť podávejte opečený chléb.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

44 nej receptů s cuketami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborná !!!
Obrazek uzivatele
Nejlepší polévka, děláme jí pravidelně s malou úpravou a to že jí rozmixuji úplně do hladka a smetany na kilo cuket dávám celý kelímek. Všem moc doporučuji vyzkoušet. I kamarádky, které nejí cukety si na ní moc pochutnaly.
Obrazek uzivatele
Je vynikající a chuťově ji výborně doplní i nakrájené, osmahnuté rajče :)
Obrazek uzivatele
Vynikající !
Obrazek uzivatele
Výborná polévka! Taky dávám celý kelímek smetany..
Obrazek uzivatele
Je opravdu skvělá a poměrně rychlá :) A taky jsem dala celý kelímek smetany.
Obrazek uzivatele
Výborná polévka!!!
Obrazek uzivatele
Je opravdu moc dobrá, smetany může být klidně více (chutná i s rostlinnou alternativou) :-) Neměla jsem petrželku nať, tak jsem použila petržel kořen, nakrájený na kostičky, a vařila společně 8 minut. Jenom bych podotkla, že opékat bazalku na pánvi je škoda, ztratí chuť i vůni, lepší ji přidat ke konci vaření a pak vše pomixovat. Oleje mohlo být trošku méně, ale kvalitním verzím se nebráním. Nedoporučuji však používat kokosový tuk (jedině ten dezodorizovaný), jinak je tam nepříjemně cítit.
Děkuji za inspiraci!

Přidat komentář