Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jihoamerický fazolový burger

Pozvěte na grilování i vegetariány. Ostatně, po těchto burgerech ze směsi koření, fazolí a žampionů se budou olizovat i vyznavači masové klasiky.

Vydání: 2011/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1 lžička mletého koriandru
    • špetka kurkumy
    • 100 g krémových žampionů, nasekaných
    • 400g konzerva červených fazolí, scezených a propláchnutých
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
    • 50 g tortillových lupínků, rozdrobených
    • 75 g čerstvé strouhanky
    • 1 lžíce chilli omáčky (např. tabasco)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na poprášení
    • slunečnicový olej na potření

    K PODÁVÁNÍ

    • 4 sýrové nebo dýňové housky
    • 8 plátků rajčete
    • chilli majonéza (6 lžic majonézy + 1 nasekaná zelená chilli paprička)
    • cibulový ceviche (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 V pánvi na olivovém oleji opékejte cibuli a česnek asi 3 minuty dosklovita. Přidejte koření a míchejte další 2 minuty. Přidejte houby a ještě 2 minuty opékejte. Obsah pánve smíchejte s nahrubo rozmačkanými fazolemi, koriandrem, tortillovými lupínky, strouhankou a chilli omáčkou. Osolte a opepřete podle chuti. Pomoučněnýma rukama ze směsi zformujte 4 burgery.

2 Z přeloženého alobalu vytvořte 8 podložek, potřete je olejem, dejte na gril a na ně položte burgery. Opečte dozlatova z obou stran, trvá to asi 2–3 minuty po každé straně. Dejte stranou a uchovejte horké.

3 Opečte na grilu rozříznuté housky, spodní části poklaďte vždy 2 plátky rajčete, na to navršte chilli majonézu a nahoru položte burger. Na něj rozdělte cibulový ceviche a případně přiklopte druhou půlkou housky.

NĚCO NAVÍC
V míse smíchejte šťávu z 1 limety, 2 lžíce arašídového oleje, 1/2 stroužku drceného česneku a 1 lžíci nasekaného koriandru a nechte 30 minut marinovat. Těsně před podáváním přimíchejte 4 jarní cibulky, 1 červenou cibuli (obojí nakrájené) a 2 lžíce pažitky (nakrájené na 5cm kousky). Osolte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nejlepší domácí burgery

10 receptů na gril

16 božských receptů na gril

Zamilujte si luštěniny

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
luxusní, jen nechápu ten název, když koření a chuť jsou indické, ale čert vem jméno, když je to žravé :-) PS: ta cibulka (ceviche) tomu nasadila korunu, prostě bomba

Přidat komentář