Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s květákem, slaninou a chilli

Zdá se vám kombinace těstovin a květáku zvláštní? Není důvod, je delikátní! Vždyť brokolici nebo rukolu do nich taky běžně dáváte a květák patří do stejné rodiny brukví.

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 kg květáku, nakrájeného či rozebraného na růžičky
    • 200 g ,gazdovské‘ slaniny, nakrájené na kostičky
    • 1 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1 lžička drceného chilli
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 3–4 lžíce olivového oleje
    • 200 ml dobrého suchého bílého vína
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 400 g těstovin pappardelle
    • najemno strouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Květák, slaninu, citronovou kůru, chilli, česnek a olej smíchejte v zapékací míse. Pečte 20–25 minut,aby květák zezlátl. Potom přilijte víno i smetanu a pečte dalších 5 minut.

2 Zatímco se květák peče, uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente. Slijte je a následně smíchejte s opečeným květákem. Posypte parmazánem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pokud jste vegetariáni, zkuste jídlo namísto slaniny doplnit uzeným tempehem ohřátým v páře.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s květákem, šalvějí a sýrem Raclette

Květáková tempura

Květákový krém

Ryba s květákovým pyré a oreganovým máslem

Nakládaný květák s topinkami a gorgonzolou

16x lahodný květák

Přidat komentář