Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomazánka z husího masa

Takhle jednoduše zpracujete zbylé maso z pečené husy. Chuťovka k chlebu vám v lednici vydrží asi pět dní.
Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: na 1 skleničku
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Chuťovka Česká

Ingredience

    • cca 100 ml husího vývaru
    • 2 malé bobkové listy
    • cca 400 g obraného pečeného husího masa
    • sušený tymián, sůl
    • trocha husího sádla
    • armagnac nebo koňak či jiná kvalitní brandy (pár kapek až 3 cl)
    • nasekaná zelená petrželka (nemusí být)
    • čerstvý chléb nebo tousty k podávání

Příprava jídla

1 Vývar svařte s bobkovými listy a nechte vychladnout. Maso natrhejte na kousíčky a pak ho nakrájejte nadrobno, dejte ho do velké mísy, ochuťte sušeným tymiánem, přilijte trochu vývaru a vařečkou ho vtlučte do masa. Pak přidejte 2 lžíce (vypečeného) sádla a opět ho vtlučte vařečkou do masa. Pak po troškách pokračujte s dalším vývarem a tukem, dokud směs nezačne být vlhká a krémová. Na závěr přidejte trošku brandy a trochu petrželky.

2 Ochutnejte, případně dolaďte tymiánem a solí. Směs vložte do čisté skleničky, můžete do ní dát i bobkové listy a vše zalijte dalším husím sádlem. Zavřete a uchovávejte v chladničce. Podávejte s chlebem nebo tousty.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatomartinská hostina

Červené zelí s brusinkami

Pečená husa s jablky & bramborové knedlíčky

Husí vývar s bylinkovým kapáním

Husí krev na cibulce

Husí játra se slaninou a lokšemi

Obrané husí maso s opečenými bramborami

Husí hody

reklama

Přidat komentář