Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masová pomazánka

Příjemně pikantní masová pomazánka oblíbená masami!

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Pomazánka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 stroužky česneku, nakrájené nadrobno + 1 na dokončení
    • 2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené semen, nakrájené nadrobno
    • 250g mletého hovězího masa
    • 100g rajského protlaku
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 2 lžíce worcesterské omáčky
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • mořská sůl, případně cukr na dochucení
    • 150g goudy nebo jiného tvrdého sýra, nastrouhaného najemno k podávání 
    • plátky z 1 italské bagety, rustikální, opečené v toustovači 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby na oleji asi 5 minut opékejte cibuli, nasekané 4 stroužky česneku a chilli papričky. Potom přidejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut – vařečkou při tom rozmělněte hrudky.

2 Vmíchejte protlak, rajčata, worcesterskou omáčku, cukr a pečte v troubě za občasného míchání asi 30 minut, až směs zhoustne. Podle chuti dosolte, případně doslaďte. Vyndejte z trouby a vmíchejte jeden drcený stroužek česneku. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě se strouhaným sýrem a s opečenými plátky bagety. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové tyčinky se slaninou

Smažené sýrové jednohubky

Sendviče s uzeným kuřetem

Bůček na chlebu

Chilli sýrový dip s tortillovými lupínky

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář