Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňová Vánoční Marmeláda

Popis receptu: 
... když zbude dýně a polívek a pyré už máte plné zuby, zkuste Vánoční marmeládu ...
Autor: David Szabó
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 15
Doba přípravy: minut 0:00

Ingredience

    2kg dýně velkoplodé | 1L 100% pom. džusu (nejlépe z pomerančů ;) ) | 2x skořice celá | 2x hvězdička badyánu | 1lžč. hřebíčku | 1/2kg cukru | 2x Gelfix Extra

Příprava jídla

Dýni nakrájet na kostky a nechat přes noc marinovat v džusu a koření. Druhý den vše přivést k varu a až dýně změkne, sundat z ohně, vyndat koření a rozmixovat. Přidat cukr, znovu přivést k varu, přidat gelfix, krátce provařit a sundat z ohně. No a zbývá jen nalít do skleniček. Dobrou chuť. POZOR, často bývá návykovou ;-) 15 osob = 15 skleniček od přesnídávky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dělala jsem ji z dýně Hokkaidó, přidala trochu víc cukru, ale ne zas tolik, jako v receptu na sáčku s Gelfixem. Krásně voní a chutná po tom koření. Je výborná. Mě chutná. Poslouží (nejen) jako vánoční jedlý dárek.

Přidat komentář