Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zuzčiny medové řezy

„Řezy peče moje tchyně. Míváme je k nedělní kávě i v míse s vánočním cukrovím,“ říká grafička Zuzana Jeřábková.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví Česká

Ingredience

    • 420 g hladké mouky
    • 150 g krupicového cukru
    • 150 g másla
    • 2 vejce
    • 2 lžíce medu
    • 2 lžičky jedlé sody
    • 2 lžíce mléka
    • špetka soli
    • trocha rumu smíchaného s mlékem
    • rybízový džem na potření

    NA OŘECHOVOU KRUSTU

    • 300 g vlašských ořechů, nasekaných
    • 120 g másla
    • 3 lžíce medu
    • 50 g krupicového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru

    NA KRÉM

    • 1 sáček vanilkového pudinku
    • 250 ml mléka
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • 150 g másla

Příprava jídla

Z prvních osmi surovin zpracujte těsto. Rozdělte ho napůl a vyválejte dvě placky vysoké asi 3 mm. Obě dejte na pečicí papír; jednu z placek upečte při 180 °C dozlatova. 

Připravte si krustu: Cukr nasypte do pánve, nechte ho zezlátnout na karamel a přimíchejte ostatní suroviny. Směs naneste na syrovou placku a pečte 10 minut, aby bylo těsto propečené.

Na krém: Pudink uvařte podle postupu na obalu ve čtvrtlitru mléka. Překryjte ho fólií a nechte vychladnout. Pak utřete máslo s cukrem a zašlehejte pudink.

Upečenou placku bez krusty lehce pocákejte mlékem s rumem, potřete rybízovou zavařeninou a připraveným krémem. Přiklopte plackou s ořechy (krustou nahoru) a nechte uležet alespoň do druhého dne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maruščiny suchárky

Daniny rohlíčky Touha

Milčiny macešky

Darinčino vinné cukroví

Nikolina nepečená roláda

Pavliny žloutkové čtverečky

Stániny čedarové sušenky

Šárčiny pařížské rohlíčky

Naše nejoblíbenější cukroví

40x vánoční cukroví

Komentáře

Obrazek uzivatele
Genialni! Tenhle medovy rez byl hitem nasich vanoc, vsichni chteji recept :) Spodni vrstvu jsem misto mlikem potrela kavou (stacilo jedno silne preso), a do kremu jsem pridala rumovou esenci. Moc diky!

Přidat komentář