Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Salát můžete připravit klidně den dopředu, krásně se rozleží a nasákne všechny chutě ze zálivky.
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 7 minut
P
Salát

Ingredience

    • 3/4 hrnku vlašských ořechů
    • 2 lžíce jablečného octa
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 170 g zakysané smetany nebo smetanového jogurtu
    • 1 malá nebo 1/2 velké hlávky bílého zelí, nakrouhaná najemno
    • 3 lžíce nasekaných listů koriandru
    • 3 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
    • 8 jarních cibulek, na plátky
    • 2 hrnky bílých hroznových bobulí, bez semen a přepůlených

Příprava jídla

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Vlašské ořechy rozložte na plech a dejte lehce opražit do trouby na 5–7 minut. Nechte vychladnout a pak nasekejte nahrubo.

2

Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete.

3

V míse smíchejte nakrouhané zelí, koriandr, kopr, jarní cibulku, hroznové víno a ořechy a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny. Před podáváním vmíchejte olivový olej a zakysanou smetanu.

NĚCO NAVÍC

Až budete dávat salát do lednice, zabalte misku do potravinové fólie a udělejte do ní tři dírky – salát totiž pracuje a mění se i jeho teplota.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Červený zelný salát s hroznovým vínem

Řízek se zelným salátem

Zelný koláč s rozinkami

Dušené hlávkové zelí

Pikantní zelný salát

Zelňáky se škvarky

Přidat komentář