Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře v tempuře na exotickém salátku

Exotická chuťovka na party. Salát z manga a klíčků skvěle odlehčí smažené kuřecí kousky.
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 16
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Kuře Asijská

Ingredience

    • 400 g kuřecích prsou
    • těstíčko na tempuru (viz Něco navíc)
    • 1–2 lžičky chilli koření
    • olej na smažení
    • 1 zralé mango, oloupané a nakrájené
    • 200 g klíčků mungo
    • 200 g bílé ředkve, nastrouhané
    • 1/2 limety
    • 1 pomeranč
    • 200 g kokosového krému

Příprava jídla

1

Z pomeranče a limety vymačkejte šťávu a v kastrůlku ji smíchejte s kokosovým krémem. Chvíli povařte, aby zálivka zhoustla, pak ji nechte zchladnout.

2 Smíchejte mango s ředkví a mungo klíčky a ochuťte připravenou zálivkou.

3

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, promíchejte s chilli, namáčejte do tempurového těstíčka a kousky postupně smažte v horkém oleji. Podávejte se salátkem.

NĚCO NAVÍC
Hotové těsto na tempuru prodává např. Marks & Spencer; domácí vyrobíte ze 150 g kukuřičného škrobu, špetky kypřicího prášku, 75 g hladké mouky a 300 ml vychlazené sodovky

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Košíčky s debrecínkou

Pomazánka z pečených paprik

Krabí pomazánka

Miniburgery s rostbífem

Miniburgery s žampiony

Rybí satay s tandoori masala

Špenátové kuličky s mátovým dipem

Koláčky s fíky & kozím sýrem

Studená polévka s okurkou & avokádem

Houbové balíčky

Slané rolky s uzeným lososem a crème fraîche

Přidat komentář