Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře v tempuře na exotickém salátku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 16

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1023 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 46 g
Tuky 41 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotická chuťovka na party. Salát z manga a klíčků skvěle odlehčí smažené kuřecí kousky.

Suroviny

těstíčko na tempuru viz Něco navíc
chilli sušené 1 ČL
olej
na smažení
mango 1 ks
zralé, oloupané, nakrájené
nastrouhaná
limeta ½ ks
kokosový krém 200 g

Postup

1

Z pomeranče a limety vymačkejte šťávu a v kastrůlku ji smíchejte s kokosovým krémem. Chvíli povařte, aby zálivka zhoustla, pak ji nechte zchladnout.

2

Smíchejte mango s ředkví a mungo klíčky a ochuťte připravenou zálivkou.

3

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky, promíchejte s chilli, namáčejte do tempurového těstíčka a kousky postupně smažte v horkém oleji. Podávejte se salátkem.

NĚCO NAVÍC
Hotové těsto na tempuru prodává např. Marks & Spencer; domácí vyrobíte ze 150 g kukuřičného škrobu, špetky kypřicího prášku, 75 g hladké mouky a 300 ml vychlazené sodovky

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč