Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová kaše

Lahodně krémová s porcí strouhaného parmazánu
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
    • 100 g másla, nasekaného
    • 200 ml 12% smetany (může být ohřátá)
    • 50 g parmazánu, nastrouhaného
    • najemno
    • sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3 Šťouchadlem brambory nahrubo rozmačkejte. Postupně přidávejte máslo a šťouchejte dohladka. Vlijte smetanu a vařečkou vymíchejte. Osolte a opepřete, vmíchejte parmazán.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborová kaše s chilli a česnekem

Bramborová kaše s hráškem a sýrem

Bramborová kaše s olivami a fetou

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Krémová kaše z batátů s balzamikem

Bylinková bramborová kaše

Celerovo-bramborová kaše

Mrkvovo-dýňová kaše

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Přidat komentář