Když necháte maso po upečení chvíli odpočinout, bude šťavnatější.
Suroviny
hořčičné semínko
2
ČL
sůl mořská
1
ČL
hrubá
pepř
1
ČL
čerstvě mletý
tymián
1
ČL
čerstvé
olivový olej
60
ml
+ lžíce navíc
hovězí roštěnec
1,5
kg
Postup
1
Troubu předehřejte na 120 °C. Hořčičná semínka, sůl, pepř a tymiánové lístky dejte do hmoždíře a roztlučte je. Přilijte olej a dobře promíchejte; dejte stranou.
2
Roštěnec potřete lžící olivového oleje, rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a zprudka na ní maso opečte tak, aby se zatáhlo – opékejte maximálně 2 minuty na každé straně.
3
Na dno pekáče položte mřížku nebo rošt, posaďte na něj maso, dokonale ho potřete hořčičným olejem a pečte hodinu a půl tak, aby byl rostbíf středně propečený.
Něco navíc:
Až rostbíf dopečete a vytáhnete z trouby, přikryjte ho ještě v pekáči alobalem a nechte deset minut odpočívat. Krásně se rozleží a bude šťavnatější.