Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žebírka na rybízu

Kupte kilo žebírek, spoustu česneku, rybízovou marmeládu a samozřejmě pozvěte kamarády. Nejdřív je omámí překrásná vůně a pak dostane skvělá chuť!
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 5 hodin
Marinování: 2 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 350 g rybízové marmelády
    • 250 ml vinného octa
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • mořská sůl a pepř
    • 1 kg vepřových žebírek

Příprava jídla

V míse dobře promíchejte marmeládu, ocet, česnek, olej, sůl a pepř. Marinádou potřete žebírka a nechte odležet 2 hodiny. Troubu předehřejte na 150 °C. Žebra položte kostí nahoru do pekáče s roštem a pečte přikryté 4 hodiny (každou hodinu potírejte výpekem). Odklopte a pečte další hodinu do změknutí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf na hořčičném semínku

Zelíčka na česneku a vinném octu

Cibule pečená v soli

Nasucho pečené papriky

Brambora ve slupce se šalvějí

Kuře na tymiánu a česneku

Krkovička na asijský způsob

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Bůček pečený na šalvěji

Lepkavá pečená žebírka

Přidat komentář