Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný dortík

Až budete mít napečeno, už vám nic nebude bránit v realizaci chvályhodného zámořského zvyku vetknout do dortíku malou svíčku a věnovat jej někomu místo dortu k narozeninám.
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: na 24 dortíků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 20 minut
P
Dort Americká

Ingredience

    • 250 g másla, změklého
    • 250 g krystalového cukru
    • 4 vejce
    • 350 g hladké mouky
    • 2¼ lžičky kypřicího prášku
    • 250 ml mléka
    • 1 lžíce mleté skořice, na poprášení

    • NA KARAMELIZOVANÁ JABLKA
    • 40 g másla
    • 75 g krystalového cukru
    • 3 jablka Granny Smith, oloupaná, bez jádřinců, pokrájená na tenké plátky

      NA KRÉM
    • 500 g másla, změklého
    • 320 g moučkového cukru
    • 1 lžička mleté skořice

Příprava jídla

1 Na karamelizovaná jablka dejte máslo a cukr do hlubší pánve a mírně zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vložte plátky jablek a počkejte osm až deset minut, až zkaramelizují. Vyjměte z pánve a nechte vychladnout.

2 Předehřejte troubu na 160 stupňů. Dejte máslo a cukr do mísy a šlehejte, až bude směs krémová a zesvětlá. Postupně dobře zašlehejte vejce jedno po druhém. Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a dobře zapracujte. Nakonec vmíchejte mléko a rozdělte směs do dvou plechů na muffiny (po 12 jamkách) vyložených papírovými košíčky. Poklaďte jablky a pečte 15–20 minut, pak pro jistotu vyzkoušejte špejlí, jestli jsou upečené. Vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

3 Na krém v míse šlehejte máslo pět až šest minut do pěny. Přidejte cukr a skořici a šlehejte dalších deset minut. Krém naneste pomocí palety na dortíky a poprašte je skořicí.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hříšně temný minidortík

Rudý samet z Magnolia Bakery

Malinový dortík

Cupcake s karamelovým likérem

Pomerančovo-čokoládový dortík

Růžový dortík

Cupcakes

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

reklama

Přidat komentář