Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

Sýrová nádivka dostane suché kuře do chuťových výšin.

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Kuře Středomořská

Ingredience

    • 12 drobných brambor, na silné plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžičky mořské soli, nejlépe vločkové
    • 80 g jemného sýra s modrou plísní (nivy), nadrobno nakrájeného nebo rozdrobeného
    • 60 g ricotty nebo žervé
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 4 kuřecí prsní řízky (à cca 160 g)
    • 20 g másla, studeného, nakrájeného
    • 125 ml dobrého bílého vína
    • 125 ml drůbežího vývaru
    • 80 g baby špenátu nebo polníčku

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Brambory smíchejte na plechu se lžící olivového oleje a 2 lžičkami soli. Pečte 20–25 minut doměkka, občas obraťte.

Mezitím smíchejte v misce sýr s modrou plísní, ricottu a 2 lžíce petrželky. Kuřecí řízky ostrým nožem podélně (naplocho) nařízněte, aby vznikly kapsy. Naplňte je sýrovou směsí.

3 V pánvi na středním plameni zahřejte lžíci oleje. Kuře opečte z každé strany asi 4–5 minut, aby bylo zlatohnědé a propečené. Přendejte ho na talíř a zakryjte alobalem, aby nevychladlo.

Na téže pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Vmíchejte víno a vývar. Přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, aby se směs mírně zredukovala. Vsypte špenát či polníček a minutu ho za stálého míchání prohřívejte, aby zavadl.

Kuře podávejte se špenátem či polníčkem, omáčkou z pánve a bramborami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jak snadno vykostit kuře na nádivku

Jak snadno vykostit kuře na nádivku

Balzamikové kuře

Bezchybné, pomalu pečené kuře

Dokonale šťavnaté kuře se šťouchanými bramborami

Jemná kuřecí korma

Korunovační kuřecí salát

Kouřové chilli kuřecí burgery s chorizem a fetou

Kuře s nádivkou z pancetty

Přidat komentář