Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s ricottou

Ricotta je jedním ze slavných italských sýrů, byť k mozzarelle či parmazánu má hodně daleko. Jde o čerstvý měkký sýr, který se vyrábí ze syrovátky ovčího, kravského, kozího nebo buvolího mléka. Má zářivě bílou barvu a zrnitou konzistenci, podobně jako náš tvaroh. Chuť ricotty je přirozeně nasládlá a plní se jí například sicilské cannoli. Výborně hodí k přípravě chlazených i pečených dezertů a koláčů. Své místo si však najde i při přípravě pomazánek, těstovin či zapékaných jídel.

...

 

  • Historické prameny tvrdí, že se ricotta vyrábí v Itálii již od doby bronzové.
  • Ricotta patří mezi čerstvé sýry a je třeba ji rychle spotřebovat. Její trvanlivost je jen několik dní. 
  • Ricotta je mimořádně bohatá na bílkoviny. Obsahuje také vápník, vitamíny B1, B2, B3 a A, sodík, draslík a fosfor.
  • Milovníky zdravé výživy nepochybně potěší, že má nízký obsah tuku a málo kalorií.

 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč