Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perníčky

Klasické cukroví, které si potřebuje před vánočním dozdobením trochu odpočinout.

Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Počet porcí: cca 40 ks
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení těsta: 24 hodin
PT12M
Pečení 0:12
Cukroví Česká

Ingredience

    • 600 g hladké mouky
    • 150 g moučkového cukru
    • 200 g teplého medu
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 1 lžička jedlé sody
    • půl sáčku prášku do pečiva
    • 120 g másla
    • 2 lžiček koření do perníku
    • 2 vejce
    • 1 žloutek rozšlehaným s trochou vody (k potírání)

Příprava jídla

1 Ze 600 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g teplého medu, 1 sáčku vanilinového cukru, 1 lžičky jedlé sody nebo půl sáčku prášku do pečiva, 120 g másla, 2 lžiček koření do perníku a 2 vajec vypracujte těsto a nechte ho 24 hodin v chladu. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Vyválejte placku a vykrajujte žádané tvary. Pečte asi 12–15 minut. Ještě teplé perníčky potírejte 1 žloutkem rozšlehaným s trochou vody.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Norimberské perníčky

14x perníčky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.73
Obrazek uzivatele
tak jsem je dnes zkusila, aby byly na Mikulase mekky a slo to dobre. drzela jsem se presne receptu
Obrazek uzivatele
Také jsem vyzkoušela, jsou parádní, těsto má výbornou konzistenci i na droboučké formičky. Měké je mám od upečení cca 3 dny a nezdají se že by chtěli tvrdnout :-D Budu muset udělat ještě jednu dávku, jsou tak dobré že rychle mizí ze spíže :-)

Přidat komentář