Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety po toskánsku

Superrychlá pikantní směs s opečenou slaninou

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 200 g špaget (případně jiných těstovin)
    • 2 stroužky česneku
    • 80 g anglické slaniny
    • 80 g rukoly
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 limeta
    • 1 sklenička kaparů (hmotnost pevného podílu 35 g)
    • 1/2 lžičky pasty sambal oelek
    • 2 lžíce čerstvě strouhaného parmazánu
    • sůl

Příprava jídla

1 V dostatečně velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Těstoviny uvařte na skus podle návodu na obalu. Pak je slijte a nechte okapat.

2 Mezitím oloupejte stroužky česneku a prolisujte je nebo najemno nasekejte. Anglickou slaninu nakrájejte na tenké nudličky. Rukolu očistěte, opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Lístky pokrájejte na tenké proužky. Limetu opláchněte v horké vodě, najemno nastrouhejte asi 1 lžičku kůry a vymačkejte 2 lžíce šťávy.

3 Olivový olej rozpalte v pánvi. Opékejte dozlatova slaninu; trvá to asi 4 minuty. Pak přidejte česnek, po minutě míchání vhoďte rukolu a nechte ji zavadnout.

4 Do pánve přidejte limetovou kůru i šťávu a kapary (včetně nálevu) a promíchejte.

5 Nakonec vmíchejte okapané těstoviny a všechno ještě jednou 3–4 minuty opékejte. Osolte, dochuťte pastou sambal oelek a posypte strouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Těstoviny podávejte třeba se salátem se zálivkou vinaigrette.

 

 

Recept je převzatý z knihy Cornelia Trischberger: Kuchařka pro lenochy, vydavatelství Jan Vašut.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Francouzské vepřové ragú

Tramezzini s pórkovo-jablečnou omáčkou

Špagety 20x jinak

Přidat komentář