Jednoduchý a rychlý způsob, jak upéct výborný drobenkový koláč. Přesně takový, aby chutnal jak od babičky. A jako bonus je hrníčkový, proto vám práce půjde rychle od ruky. Drobenkový koláč je vláčný, křupavý a plný ovoce.
Suroviny
Postup
Rozpalte troubu na 180 °C. Vymažte plech či pekáček o rozměrech 20 x 30 cm máslem a vysypte trochou polohrubé mouky či vyložte papírem na pečení.
Mouku, cukr a máslo zpracujte prsty nebo v robotu na drobenku. Odeberte jeden hrnek drobenky a odložte ho stranou.
Do zbylé drobenky přidejte kypřicí prášek a vanilkový cukr, promíchejte a rozmíchejte s vejci, mlékem (pokud použijete mražené ovoce, bude ho stačit méně) a citronovou kůrou dohladka.
Těsto vlijte na plech, rovnoměrně posypte ovocem a na závěr odloženou drobenkou z hrnku.
Pečte 20–30 minut, až je střed těsta propečený a drobenka začne zlátnout. Nechte vychladnout i s plechem na mřížce a pak krájejte na řezy.
TIPY & TRIKY
- Plech stačí potřít papírem, ze kterého máslo vybalíte.
- Množství cukru můžete upravit klidně až o půl hrnku podle chuti.
- Krupicový cukr lze zaměnit za světlejší třtinový cukr, nejlépe bio.
Komentáře
Wow... jednoduchý, rychlý a chutná naprosto top! Citronová kůra dodá těstu krásnou vůni..
Díky za recept na drobenkový koláč je rychlý a hlavně moc dobrý :) Hanka