Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodová bowle s ledovou tříští

Perfektní drink pro zahradní slavnost.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 10 minut
Odležení: 30 minut
PT10M
Nápoj

Ingredience

    • 1,5 l růžového vína
    • 800–1200 g čerstvých jahod
    • 100–200 ml vašeho oblíbeného ovocného likéru (višňový, grand marnier, z granátových jablek apod.) nebo bezinkového sirupu či višňového džusu
    • plátky ze 2 limet (nejlépe bio)
    • 500 ml sodovky k dolití
    • ledová tříšť k podávání

Příprava jídla

1 Jahody omyjte, očistěte, přepulte a vložte do džbánu nebo mísy na bowli. Přidejte plátky limety a jahody přelijte likérem nebo sirupem. Zlehka promíchejte, zalijte dobře vychlazeným vínem a nechte 30 minut v chladu. Podávejte dolité sodovkou a doplněné ledovou tříští.

NĚCO NAVÍC
Nealkoholickou verzi připravte z bezinkového sirupu a zázvorové limonády dolité sodovkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatební menu

Svatební menu

Koláč s jahodami a kokosovým krémem

Obrácené jahodové koláčky

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Kynuté jahodové knedlíky vařené na páře

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

Jahodový sorbet se sektem

Přidat komentář