Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klasická česnečka

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
201 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Česká

Ingredience

    • 3 větší brambory, pokrájené
    • 7–8 stroužků česneku, na plátky
    • 1 lžička kmínu
    • 750 ml vody nebo vývaru
    • 2 lžičky sušené majoránky
    • 1 cibule, pokrájená
    • sádlo nebo olej
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kokosová nudlová polévka

Fazolová polévka s klobásou

Kuřecí polévka s těstovinovou rýží

Celerová polévka s čedarem

Česká kuchyně – polévky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající česnečka. Na pepř jsem sice zapomněla. Ale i tak dopadla dobře. Vývar jsme použila hovězí a brambory jsem rozmačkala přímo v polévce. Nesmažila jsem je. Místo toho jsem do polévky osmažila na sádle chleba nakrájený ha kostičky . A podávala ji s ním a s kouskem nastrouhaného sýra.

Přidat komentář