Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slaný koláč s hříbky

Variaci na slavný lotrinský quiche si dejte se sklenkou bílého vína.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 250 g listového či křehkého těsta
    • 25 g másla
    • 1 lžička oleje
    • 250–300 g čerstvých hříbků, nakrájených na plátky
    • 100 g slaniny, nakrájené na malé kostičky
    • 1–2 stroužky česneku, drcené
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 3 vejce
    • 100 g sýra gruyère, nastrouhaného
    • lístky ze 3 snítek tymiánu
    • špetka muškátového oříšku
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Listové těsto rozválejte a vyložte jím koláčovou formu včetně boků (klidně je může přesahovat, protože těsto z nich mívá tendenci ‚sjet’) a dejte na 5 minut do trouby, aby  lehounce zezlátlo.

2 Mezitím v pánvi na oleji a másle opečte slaninu s houbami a česnekem dozlatova. Přebytečný tuk slijte a směs přesuňte do mísy. Přimíchejte smetanu, vejce, sýr, tymián a muškátový oříšek. Podle chuti osolte a opepřete.

3 Směs vlijte do předpečeného korpusu, troubu ztlumte na 180 °C a pečte asi 20 minut, až náplň zpevní. Před podáváním nechte koláč vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbový krém

Vepřové medailonky s liškovou omáčkou

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou

Zapečené portobello

20x houby na všechny způsoby

30x báječné houbové recepty

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

Přidat komentář