Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty se sýrem gruyère

Gruyère je sýr původem ze Švýcarska, kde se oficiálně vyrábí již od 12. století. Jeho historie je však pravděpodobně ještě mnohem delší. Některé prameny hovoří o tom, že se ve Švýcarsku vyráběl již ve druhém století našeho letopočtu.

 

Gruyère je tvrdý sýr s výraznější chutí a zrnitou strukturou, který se vyrábí z nepasterizovaného mléka. Má světlejší barvu a tmavší tvrdou kůru. Zraje obvykle 1 – 2 roky.Přidává se do fondue, je součástí quiche, připravíte s ním skvělou francouzskou cibulačku nebo lahodný sendvič croque-monsieur. Jeho chuť mistrně doprovází ryzlink nebo cider.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč