Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krambl ze sušeného ovoce

Dezert s vůní svařeného vína

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Britská

Ingredience

    • 350 g směsi sušeného ovoce (sultánky, velké zlaté rozinky, švestky, jablka, meruňky, fíky, brusinky…), propláchnutého horkou vodou
    • 300 ml červeného vína
    • 1 mušelínový sáček nebo čajové sítko s kořením do svařáku (skořice, hřebíček a nové koření)
    • dlouhá hoblina kůry z biopomeranče
    • 50 g krupicového cukru
    • hustá smetana (40%) nebo vanilková zmrzlina k podávání

    NA DROBENKU

    • 200 g celozrnné mouky
    • 1/4 lžičky perníkového koření nebo mixed spice (prodává Marks & Spencer)
    • špetka soli
    • 100 g másla, chlazeného a na kostky
    • 100 g třtinového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Mřížku vložte na střed, na ni dejte rozpálit plech.

2 Pokud je to potřeba, nakrájejte sušené ovoce na menší kousky. Dejte je do smaltovaného rendlíku (nebo jiného, jenž nereaguje s kyselými složkami) a přidejte víno, koření, pomerančovou kůru a cukr. Zvolna zahřejte a na malém plameni nechte bublat 10 minut. Nechte vychladnout.

3 Vyjměte pomerančovou kůru a koření (víno se téměř vstřebá). Ovoce vložte do středně velké zapékací nádoby.

4 Na drobenku v kuchyňském robotu rozmixujte mouku, koření, špetku soli a máslo, až se začnou tvořit hrudky (drobenku můžete zpracovat i pomocí prstů). Dejte ji do mísy a vmíchejte cukr. Posypte ovoce, přičemž dejte trochu více směrem ke středu. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25 minut dozlatova.

5 Vyjměte, nechte 5 minut odpočinout a pak podávejte se zmrzlinou či smetanou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Fíky zapečené s medem a croissanty

Zapečené švestky s oříškovou krustou

Zapečené karamelové banány s bochánky

Jablka a sušené švestky zapečené s těstem filo

Někdo to rád horké!

Přidat komentář