Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Hrušky a čokoláda jsou ideální pár. A voňavá drobenka z perníku je bonus navíc.

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Britská

Ingredience

    • 3 pevné hrušky
    • 50 g krupicového cukru
    • 3 lžíce strouhané tmavé čokolády
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • zakysaná smetana nebo čokoládová zmrzlina k podávání

    NA DROBENKU

    • 100 g perníku na strouhání
    • 100 g tmavého celozrnného chleba (např. Fit chléb celozrnný od Penamu)
    • 4 lžíce strouhané tmavé čokolády
    • 50 g másla, chlazeného a nakrájeného na kostky
    • 60 g třtinového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mřížku zasuňte doprostřed trouby a dejte na ni rozpálit plech.

2 Hrušky oloupejte, zbavte jádřince a pokrájejte. Dejte do středně velké zapékací nádoby tak, abyste ji zaplnili do výše 2/3. Posypte cukrem, nastrouhanou čokoládou a citronovou kůrou a dobře promíchejte. Zakryjte a dejte stranou.

3 Na drobenku v kuchyňském robotu asi minutu mixujte perník a chleba nahrubo. Přidejte čokoládu, máslo a cukr a mixujte další minutu, až se začnou tvořit hrudky. Nepřežeňte to, aby se vám nevytvořila jednolitá hrouda.

4 Odkryjte hrušky a posypte je drobenkou. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25–30 minut, až hrušky změknou a drobenka bude křupavá.

5 Vyjměte a podávejte se zakysanou smetanou nebo s čokoládovou zmrzlinou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krambl ze sušeného ovoce

Zapečené švestky s oříškovou krustou

Fíky zapečené s medem a croissanty

Jablka a sušené švestky zapečené s těstem filo

Zapečené karamelové banány s bochánky

Někdo to rád horké!

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář