Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí madrás

Pozor, vyvolává závislost!

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
49 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 45 minut
PT45M
Vaření 0:45
Kuře Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 2 cibule, oloupané a nakrájené nadrobno
    • 1–4 červené chilli papričky, nakrájené, podle chuti zbavené semen
    • 2–3 stroužky česneku, nasekané nadrobno
    • 2cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 1 lžička kurkumy
    • 2 lžičky mletého římského kmínu
    • 1 lžička mletých semen koriandru
    • 6–8 čerstvých nebo mražených listů kari
    • 1–3 lžičky mletého chilli
    • 1 celé kuře, naporcované na stehna, prsa a paličky
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 400 g rajčat, nakrájených
    • 1 lžička koření garam masála
    • čerstvý koriandr na ozdobu
    • šťáva z 1/2 citronu nebo limetky

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a nechte ji změknout; trvá to asi 5 minut. Přihoďte chilli papričky, česnek a zázvor a nechte 2–3 minuty opékat. Přisypte kurkumu, kmín, koriandr, listy kari, chilli koření a nechte ještě asi minutu opékejte.

2 Kuře osolte, opepřete, přidejte do pánve a opečte ho. Přilijte 300 ml vody, přidejte rajčata a vše přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte madrás půl hodiny pobublávat (pokud se bude voda vypařovat příliš rychle, dolijte ji). Nakonec přisypte koření garam masála a nechte odkryté ještě 10 minut vařit. Na závěr dochuťte citrusovou šťávou a podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Množství chilli papriček a koření si můžete upravit podle vlastních preferencí.

Pálivé madrás

Toto kari se jmenuje podle regionu v jihovýchodní Indii, kde vzniklo. Madrás je název pro prášek kari i pokrm – kořeněné karí, které můžete dělat s kuřetem, vepřovým či jehněčím masem, a navzdory indických zvykům můžete potkat i variantu s mletým hovězím. Typické madrás má červenou barvu po papričkách a kurkumě a sladkokyselou chuť určenou rajčaty, citronem, limetkou nebo octem.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřové vindaloo

Korma & krevety

,Jungle‘ kari pasta

Kuřecí tikka masála

Přidat komentář