Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené plněné brambory

Celou kuchyň provoní uzená ryba a kapusta, až se vám sběhnou sliny. Všichni si na téhle zajímavé kombinaci pochutnáte!

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M

Ingredience

    • 4 asi 250g moučné brambory (nebo přiměřené množství menších)
    • 200 g uzené ryby bez kůže
    • 6 plátků libovější anglické slaniny nebo bůčku, nakrájené na proužky
    • 10 lžic mléka
    • 50 g másla
    • srdíčko (vnitřní část) z kapusty, velmi jemně nakrájené
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Brambory pečlivě omyjte kartáčkem, ale neloupejte. Propíchejte je vidličkou a položte na talíř vhodný do mikrovlnné trouby, vyložený kuchyňským papírem. ,Mikrovlňte’ šest minut při nejvyšším výkonu, pak otočte a pokračujte ještě sedm minut. Nechte vychladnout.

2. Rybu a slaninu zalijte v misce mlékem, přidejte máslo a v mikrovlnce vařte čtyři minuty při nejvyšším výkonu. Rybí maso rozdělte na lupínky. Ka­pustu povařte tři minuty ve vodě a sceďte.

3. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Každou bramboru podélně seřízněte a lžičkou vydlabejte tak, aby vznikly úhledné lodičky. ,Dobytou’ hmotu smíchejte s ostatními suro­vinami, osolte a opepřete. Pomocí lžičky naplňte vydlabané brambory. Jíst se sice dají hned, ale ještě lepší jsou, když je čtvrthodinku zapečete.

Dejte to k ledu
Nezapečené brambory můžete zamrazit až na tři měsíce. Při dokončení jídla předehřejte troubu na 220/200 °C a brambory rozpékejte zhruba tři čtvrtě hodiny. Když je necháte povolit přes noc v chladničce nebo rozmrazíte mikrovlnami, zkrátí se doba zapékání na 20–30 minut.

Tip Apetitu
Halibut je krásně jemný – je to jedna z nejlepších mořských ryb. Uzeného a s kůží ho prodává Carrefour, 210 g/63 Kč.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář