Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové v mléce

Jeden z nejznámějších toskánských receptů. Emanuele Ridi, od kterého máme recept, zvolil úpravu bohatší na chuť díky zelenině a koření v omáčce.

Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: pro 4 - 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 1 hodina
PT1H
Pečení 1:00
Maso Italská

Ingredience

    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na plátky
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 1 bobkový list + na ozdobení
    • 1 hřebíček
    • 1 snítka šalvěje, listy nahrubo
    • 1 snítka rozmarýnu, listy odrhnuté
    • 1 kg vepřové pečeně bez kosti
    • 100 ml bílého vína
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • mořská sůl
    • 1 l mléka
    • bageta nebo bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Promíchejte česnek, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list, hřebíček, šalvěj a rozmarýn. Maso na hřbetu pokrytém tukovou vrstvičkou nařízněte do mřížky a převažte případně provázkem. Obalte ho v připravené zeleninové směsi. Přelijte vínem, zakryjete fólií a nechte v chladničce odpočívat 12 hodin.

2 Maso vyjměte z marinády a na rozehřátém oleji ho opečte pěkně ze všech stran dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Marinádu přeceďte, tekutinu uchovejte a zeleninu s kořením vhoďte do uvolněného kastrolu. Opékejte 4 minuty, pak vraťte maso, osolte a přilijte marinádu. Přiveďte k varu a pak po sběračkách přilévejte horké mléko. Na slabém plameni nechte bublat 2 hodiny.

3 Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte je s lahodnou mléčnou omáčkou, kterou podle chuti můžete propasírovat. Ozdobte snítkou bobkového listu. Přikusovat můžete křupavou bagetu, ale chutná i s dušenou rýží nebo bramborovou kaší.

Celerovo-bramborová kaše

Celer dodá bramborové kaši skvělou chuť a lehce oříškový nádech. Svoji fintu však raději hostům neprozrazujte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžové arancine s ragú

Králík se slaninou

Fenyklovorajčatový salát s grilovanou rybou

Italská rajčatová polévka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný recept, dělala jsem s rýží a uchvátil i mlsný jazyk mého přítele. Zakládám do "stálic" v mé kuchařce :-)

Přidat komentář