Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medailonky z vepřové panenky s opečenými bramborami

Nejjemnější kousek vepřového je mimořádně křehký a neobsahuje prakticky žádný tuk. Proto se dá upravovat jako minutka – a kabátek ze šťavnaté slaniny mu vysloveně prospěje.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 2 vepřové panenky o celkové váze kolem 800 g
    • 8 plátků slaniny
    • 2 lžíce rostlinného oleje na opékání
    • 2 střední cibule, oloupané a nakrájené na klínky
    • 8 středních brambor, nakrájených
    • na klínky a asi deset minut předvařených
    • sůl a (vícebarevný) pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Maso nakrájejte napříč na osm vyšších špalíčků a každý obalte plátkem slaniny. Svažte kuchyňským provázkem nebo silnou bílou nití a poprašte solí a pepřem.

2. Na větší pánvi rozehřejte na vyšším plameni olej. Masové balíčky na něm ze všech stran opékejte, až se slanina začne vyškvařovat, maso zpevní a začne chytat barvu. Trvá to asi čtyři minuty z každé strany; jestli chcete mít maso propečenější, přidejte dvě minuty. Poté vepřové vyjměte z pánve a uchovejte na teplém místě, přikryté alobalem. Díky tomu se rovnoměrně rozloží šťávy a maso bude ještě lahodnější.

3. Do vypečeného tuku v pánvi přidejte klínky cibule i brambor a asi pět minut je prudčeji opékejte, aby zkřehly a chytily barvu.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyzkoušeno a je to vynikající. Balení medailonků je sice piplačka, ale stojí to za to. Doporučuji
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.17
Obrazek uzivatele
Opravdu vyborne..doporucuju zkusit

Přidat komentář