Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

Vsaďte na zelenou! Dodává energii a dobrou náladu...

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 4 lžíce másla
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 4 brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 800 g mraženého hrášku
    • 2 lžíce bílého vinného octa
    • 8 vajec
    • 4 ředkvičky
    • 4–6 snítek majoránky nebo oregana

Příprava jídla

1 V hrnci na másle zpěňte jarní cibulku; trvá to asi 2 minuty. Přidejte brambory, zalijte 1,6l vroucí vody nebo zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte 10–15 minut, až budou brambory měkké. Přidejte hrášek a vařte další 4 minuty. Rozmixujte ponorným mixérem.

2 V jiném hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte, opepřete a přilijte ocet. Zamíchejte a do středu víru nechte sklouznout vejce rozklepnuté do misky. Po 3–4 minutách vyjměte děrovanou naběračkou.

3 Horkou polévku nalijte do misek, posypte ředkvičkami, předem pokrájenými na tenké plátky, doprostřed dejte ztracené vejce a ozdobte čerstvými lístky majoránky nebo oregana.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční hostina

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

Dort s malinami a pistáciemi

Jarní bramborový salát

Avokádový salát s rajčaty a slaninou

10x jarní polévka

Vánoce jinak

Komentáře

Obrazek uzivatele
Polévka je výborná!!

Přidat komentář