Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronovo-mandlový dort

Mák dodá dortu šmrnc, pokud ho nemáte rádi nebo nechcete, aby vám zůstával mezi zuby, vynechte ho.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Na 10 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50-60 minut
PT20M
Příprava 0:20
Dort Česká

Ingredience

    • 175 g másla, změklého
    • 200 g třtinového cukru
    • 4 vejce
    • 85 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 200 g mletých mandlí
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • strouhaná kůra ze 2 biocitronů
    • 1–2 lžíce nemletého máku
    • malý kousek marcipánu na ozdobu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 160°C. Vyšlehejte máslo s cukrem na světlý a nadýchaný krém. Přišlehejte vejce a vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem, vanilkový extrakt, citronovou kůru, mleté mandle a mák. Směs dejte do formy o průměru 20cm a uhlaďte. Pečte 50–60 minut. Nechte vychladnout.

2 Z papíru si vystřihněte šablonu králíčka. Položte ji do středu koláče a ten štědře pocukrujte. Odstraňte šablonu a ovažte dort mašlí (pozor, je dost mastný). Z marcipánu vytvarujte kuličku, trochu ji zploštěte, posypte cukrem a dejte na dort jako ocásek.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová vajíčka

Velikonoční zajíček

Zaječí armáda

Žužu zajíci

Sladké Velikonoce!

Komentáře

Obrazek uzivatele
vynikající recept!
jen doporučuji max 150gr cukru, předepsaných 200gr je moc sladké

dort jsem pomazala rybízovou marmeládou a potáhla domácím marcipánem smíchaným s citronovou šťávou a citronovým olejem a byl geniální!

Přidat komentář