Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jogurtový koláč s jablky a drobenkou

Když drobenka, tak rovnou jablková. Mňam!

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 550 g hladké mouky
    • 450 g krupicového cukru
    • 220 g tmavého třtinového cukru
    • špetka soli
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1/2 lžičky mletého nového koření
    • 500 g másla + na vymazání
    • 3 vejce
    • 1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 250 g řeckého či hustého smetanového jogurtu, o pokojové teplotě
    • 1 kg jablek, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 V robotu smíchejte 250 g mouky, 2 lžíce krupicového cukru, třtinový cukr, špetku soli a koření. Přidejte na 250 g studeného másla, nakrájeného na kostičky. Rozmixujte na drobenku a dejte stranou.

2 Dejte mřížku do horní třetiny trouby a předehřejte ji na 175 °C. Vymažte máslem plech 25x38 cm. V míse ručním elektrickým šlehačem 2 minuty šlehejte 250 g změklého másla. Postupně přisypávejte zbylý krupicový cukr a šlehejte do pěny asi 5 minut. Pak vysokou rychlostí zašlehejte vejce jedno po druhém. Zašlehejte vanilkový extrakt, jedlou sodu a špetku soli.

3 Nastavte pomalejší otáčky a po částech vmíchejte 150 g mouky. Pak přidejte polovinu jogurtu, pokračujte se zbylými 150 g mouky a potom zbývajícím jogurtem.

4 Rozetřete na připravený plech. Polovinu drobenky promíchejte s jablky a rovnoměrně posypte těsto. Pak posypte zbývající drobenkou. Pečte asi 40 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.

5 Nechte vychladnout, poprašte moučkovým cukrem a krájejte na řezy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Míša řezy

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Borůvková buchta s limetovou polevou

Perník se sušeným ovocem

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

Přidání jogurtu = božsky vláčné těsto!

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Viac ako pol kila cukru do jedneho kolaca? Tak to je hriesne vela! Zvykla som si uberat z mnozstva cukru vo vasich receptoch,ale pravdu povediac,toto obrovske mnozstvo ma tak odradilo,ze tento recept nejdem ani skusat... :(
Obrazek uzivatele
veľmi zaujímavý koláč, dala son síce menej cukru ale výborný , rozhodne nie jablčná klasika

Přidat komentář