Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Biftek s třešněmi a gorgonzolou

Biftek jako dort...

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso Francouzská

Ingredience

    • 100 g třešní, odpeckovaných
    • 50 g sušených brusinek
    • 4 bifteky z hovězí svíčkové (à 180 g)
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 80 g gorgonzoly nebo jiného sýra s modrou plísní, např. Bleu d’Auvergne
    • 2 lžíce másla
    • 3 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 150 ml červeného vína
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 4 lžičky zeleného pepře, čerstvého nebo nakládaného
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Třešně a brusinky zalijte trochou vody a povařte 1–2 minuty a nechte vychladnout.

2 Bifteky potřete olejem a na rozpálené litinové pánvi je opékejte 3–4 minuty po každé straně. Osolte, opepřete a nechte zabalené v alobalu 5 minut odpočinout.

3 Pánev vytřete papírovým ubrouskem, přidejte máslo a pomalu na něm opékejte šalotky 10 minut. Zalijte vínem a nechte téměř vyvařit. Zalijte smetanou, přidejte zelený pepř a osolte a vařte 5 minut do zhoustnutí. Bifteky podávejte přelité omáčkou a doplněné třešňovou směsí a rozdrobenou gorgonzolou. Ozdobte lístky bazalky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Makovotřešňový koláč se sušenkovou drobenkou

Pečená kachna s třešněmi a pečenými bramborami

Pohár s kávovou granitou a třešněmi

Třešňové taštičky

Třešňový clafoutis

Třešně nasladko i naslano

Čas třešní

Přidat komentář