Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hustá polévka z uzené ryby

Vydatné a pohodové jídlo! Snadno ho připravíte větší množství, stačí znásobit všechny ingredience.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Rozmražení: 8 hodin v lednici + Prohřívání: 5-10 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka

Ingredience

    • 450 g uzené ryby (treska, tolstolobik, makrela)
    • 1 bobkový list
    • 850 ml mléka
    • 25 g másla
    • 1 cibuli, jemně pokrájenou
    • 1 lžíci hladké mouky
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 1 červenou papriku, nakrájenou
    • 130 ml sherry nebo jiného dezertního vína
    • špetku sladké papriky
    • 230 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • 100 g mražených kukuřičných zrn
    • sůl a pepř na dochucení

    K podávání:

    • hrst sekané zelené petrželky
    • opečený chléb potřený česnekem

     

Příprava jídla

1. Celou rybu vložte do hrnce a zalijte mlékem. Přidejte bobkový list, uveďte do varu a deset minut mírně vařte. Pak vyjměte rybu, maso rozdělte vidličkou na lupínky a mléko přeceďte.

2. V hrnci na středním plameni osmahněte na másle cibulku; trvá to tři až čtyři minuty. Pak ji poprašte moukou, zasmahněte, přisypte česnek i kousky papriky a společně smažte ještě pět minut. Poté směs zalijte sherry a za stálého míchání nechte téměř všechnu tekutinu odpařit.

3. Do hrnce přidejte brambory a sladkou papriku, zalijte přecezeným mlékem, osolte a opepřete. Uveďte do varu, plamen stáhněte, polévku přikryjte poklicí a čtvrt hodiny mírně vařte. Potom přisypte kukuřici a provářejte ještě pět minut.

4. Polévku odstavte a vmíchejte rybu. Podávejte posypané petrželkou a s česnekovým chlebem.

Tip Apetitu
Osvědčily se nám boxy Tuperware: odolávají teplotám až –40 stupňů, takže nekřehnou a nelámou se. www.tupperware.cz

Jak zamrazit:
Polévku vlijte do plastové nádoby s víčkem a po vychladnutí až na měsíc zmrazte. Před podáváním ji nechte přes noc povolit v chladničce a pak opatrně prohřejte v hrnci (polévka by se neměla vařit – mléko by se srazilo). Podle chuti dokořeňte, posypte petrželkou a podávejte s česnekovým chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.36

Přidat komentář