Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ceviche z bělomasé ryby

Ceviche - ryby, případně i jiné mořské plody nasyrovo a nakyselo jsou hitem celé Latinské Ameriky. Recepty se liší, stejně jako doba marinování. Mexičanka Alondra radí: "Nenechte ceviche dlouho stát, kyselina obsažená v limetkové šťávě rybu ,uvaří'. Čím syrovější chcete rybu v salátu mít, tím dříve musíte nést tuhle lahůdku na stůl."

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Maso

Ingredience

    • 2 filety z čerstvé a kvalitní bělomasé ryby bez kůže (použít můžete jakoukoli kromě tresky, hodí se např. mořský vlk)
    • 1 červená cibule
    • 1 větší rajče
    • 1/2 okurky
    • hrst čerstvého koriandru
    • limetová šťáva
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • řeřicha nebo mikrobylinky na ozdobení
    • tortillové chipsy k podávání

Příprava jídla

1 Rybu a cibuli nakrájejte nadrobno. Rajče rozpulte, zbavte semínek a dužinu nakrájejte nadrobno, z podélně rozpůlené okurky vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte nadrobno. Koriandr nasekejte najemno (část lístků si ponechte na ozdobení). Vše dejte do mísy, promíchejte a dochuťte limetovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte ozdobené koriandrem a bylinkami a tortillovými chipsy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sopa de tortilla

Kuře s omáčkou mole a červenou rýží

Vařený jazyk s mandlovou omáčkou a rýží

Guacamole

Přidat komentář