Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malajské kari taštičky

I když výroba vypadá pracně, ve finále je to celkem snadné, a hlavně zábavné. Taštičky se totiž jedí rukama a to je na pikniku plus.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Na 16 taštiček
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazeníSmažení 15 minut
P
Chuťovka Asijská

Ingredience

    NA BRAMBOROVÉ KARI

     

    • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na 1cm kostičky
    • 1 středně velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 2cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného nadrobno
    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 1/2 lžičky černých hořčičných semínek
    • 12 kari listů (není nutné)
    • 1/2 lžičky semínek římského kmínu
    • 1 zelená chilli paprička
    • 1 lžička kurkumy
    • 1/2 lžičky kari koření madras
    • sůl
    • 1/2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
    • olej na smažení


    NA VAJEČNÉ TĚSTO

     

     

    • 300 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 vejce
    • 1 lžíce rostlinného oleje


    NA MÁSLOVÉ TĚSTO

     

     

    • 150 g hladké mouky
    • 80 g velmi studeného másla
    • 1 lžíce rostlinného oleje

     

Příprava jídla

1 V osolené vodě uvařte brambory téměř doměkka; trvá to asi 15 minut. Rozpalte wok a v něm olej. Vsypte hořčičná semínka a kari listy (pokud je máte), přidejte cibuli, zázvor, česnek, římský kmín a opékejte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte nasekanou zelenou chilli papričku, kurkumu a koření madras, promíchejte a lehce osolte. Přidejte brambory a za stálého míchání vařte, dokud nejsou měkké (podle potřeby přilijte trochu vody). Ochutnejte, dosolte, vmíchejte koriandr a nechte vychladnout.

2 Nyní připravte vaječné těsto. Ve velké míse smíchejte sůl a mouku a uprostřed udělejte důlek. V menší míse prošlehejte 125ml vody, vejce a olej. Vlijte do důlku v mouce a postupně vše promíchejte a na pracovní ploše vypracujte hladké těsto. Rozdělte jej na půl a vytvarujte dvě koule. Zabalte je do potravinové fólie a nechte odpočívat.

3 Na máslové těsto dejte do mísy mouku, přistrouhejte k ní máslo a přilijte olej. Prsty nebo pomocí robotu zapracujte tuk do mouky a uhněťte hladké těsto. Opět ho rozdělte na poloviny a zformujte do koulí. Dejte chladit do lednice na 10–15 minut.

4 Vezměte kouli vaječného těsta a rozválejte ji na kruh. Doprostřed dejte kouli máslového těsta a zabalte ji do rozváleného plátu.

5 Vzniklou kouli rozválejte na obdélník. Srolujte ho do ruličky, otočte o 90 stupňů a od kratšího konce znovu vyválejte do obdélníku. Znovu těsto srolujte a roličku nakrájejte na asi 1cm tlustá kolečka. Každé vyválejte do kruhu silného asi 25mm. Těsto příliš nepodsypávejte moukou a vždy jednotlivé vrstvy dobře přitiskněte k sobě, ať se vám při smažení vrstvy neoddělují. Doprostřed dejte zhruba lžíci kari náplně. Okraje potřete vodou a slepte k sobě, pořádně přitiskněte. Taštičky přikryjte potravinářskou fólií, aby neosychaly, a stejným způsobem zpracujte všechno těsto a všechnu náplň.

6 Taštičky smažte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Nechte je okapat na kuchyňském papíru. Jsou dobré horké i po vychladnutí.

NĚCO NAVÍC
Taštičky můžete vyrobit i den dva předem a před podáváním je jen ohřát v troubě.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Německý tvarohový koláč s rozinkami

Grilované vepřové ramínko

Zmrzlina malinové mojito

Domácí játrová paštika s brusinkami a brandy

Přidat komentář