Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčatovo-cizrnové kari

Tohle nádherně barevné jídlo prozáří i ten nejpošmournější večer!

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
58 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Zelenina

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené na tenká kolečka
    • 1 velký stroužek česneku, drcený
    • 1 lžička koření garam masala
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 1 lžička mletého koriandru (nebo fenyklu či kmínu)
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 400ml konzerva kokosového mléka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • 2 hrsti třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 1 svazek koriandru, nakrájený nahrubo
    • vařená dlouhozrnná rýže (např. basmati) k podávání 

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku rozehřejte olej na mírném ohni a opékejte na něm cibuli doměkka (asi 5 minut). Pak vmíchejte česnek a koření, nechte minutu rozvonět. Zalijte rajčaty, promíchejte vařečkou a zvolna vařte 10 minut.

2 Přilijte kokosové mléko, osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte oheň a vařte 10–15 minut, až omáčka zhoustne.

3 Vsypte cizrnu a rajčátka, prohřejte. Posypte koriandrem a podávejte s rýží.

NĚCO NAVÍC
Namísto koření garam masala, kurkumy a koriandru můžete použít kari koření podle vlastní chuti. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané kuře s kadeřávkem

Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

30 rychlých receptů

Podlehněte kouzlu asijského kari!

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

Přidat komentář