Kari má mnoho podob a jedna je lepší než druhá. Zkuste tuhle voňavou variantu se sýrem panýr!
Suroviny
Postup
Rozehřejte ve velké pánvi máslo, přidejte cibuli a minutu opékejte na vyšším plameni.
Pak oheň ztlumte, přidejte skořici, kardamom, hřebíčky a fenykl a opékejte 5 minut.
Přidejte zázvor a česnek a na mírném ohni opékejte dalších 5 minut.
Míchejte, aby se nic nepřichytilo. Přisypte kurkumu, koriandr a chilli a opékejte ještě minutu. Přidejte protlak, opečte ho a do pánve vmíchejte tolik horké vody, aby směs zřídla na omáčku.
Uveďte do varu, pak ztlumte, osolte a vařte 20 minut, čas od času zamíchejte.
V jiné pánvi rozehřejte olej a opečte na něm panýr dozlatova. Opečený sýr a nakrájené rajče přihoďte do omáčky a společně vařte ještě 10 minut. Posypte lístky koriandru a podávejte s rýží a plackami.
Foto: Sean Galitz, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media